Elektrotechniek

De afgelopen jaren is elektriciteit in huishoudens steeds belangrijker geworden. We gebruiken steeds meer elektrische apparaten, waardoor de vraag naar goede elektrotechniek sterk is toegenomen. BC Techniek is jouw betrouwbare partner voor het controleren, keuren, aanpassen en nieuw aanleggen van elektrische installaties. Hierbij houden we rekening met jouw wensen en eisen op dit moment, maar ook voor de toekomst.

Een goed functionerende elektrische installatie voorkomt problemen en vergroot bovenal de veiligheid. Op deze pagina vertellen we je er meer over.

Wat doet de elektrische installatie?

De elektrische installatie in jouw huis is gebaseerd op vier basisprincipes:

  • Opwekken
  • Beheersen
  • Verdelen
  • Veiligheid

Vroeger werd de elektrische installatie in huis alleen gebruikt om apparaten van stroom te voorzien. Tegenwoordig komen daar steeds vaker complexere taken bij, zoals het opwekken van energie door middel van zonnepanelen, of het opladen van elektrische auto’s. Daarnaast zijn we door moderne technologie veel meer stroom gaan gebruiken. Een goed functionerende elektrische installatie voorkomt problemen aan al deze systemen en draagt bij aan het veilig gebruik.  

De groepenkast 

Het belangrijkste deel van de elektrische installatie in huis is de groepenkast, ook wel verdeelkast genoemd. Dit is de plek waar alles samen komt. Hier komt de stroom binnen van de netbeheerder en wordt deze vervolgens verder verdeelt door het huis.

Het komt steeds vaker voor dat groepenkasten te klein zijn of niet meer voldoen aan de geldende veiligheidseisen. In dat geval is het verstandig de groepenkast te vervangen. BC Techniek adviseert je graag over de best passende oplossing voor jouw huis. Hiermee houden we niet alleen rekening met de wensen van nu, maar kijken we ook naar de toekomst.

Bij het aanpassen van een groepenkast werkt BC Techniek altijd volgens de laatste richtlijnen. Op die manier is de kast klaar voor de toekomst en kun je weer een flinke tijd vooruit.

Aansluiten van groepen en aanleg elektrotechniek

Naast het vervangen of aanpassen van groepenkasten is BC Techniek ook gespecialiseerd in het aansluiten van groepen en het aanleggen van elektrotechniek. Ga je verbouwen? Betrek ons dan op tijd in de plannen. Op die manier kunnen we meedenken over de beste oplossing voor jouw situatie. Enkele voorbeelden waarbij het nodig is om extra groepen aan te sluiten:

  • Een nieuwe oven, die meer stroom verbruikt
  • Een extra aanbouw met nieuwe verlichting en stopcontacten
  • Elektrisch koken in plaats van op gas
  • Elektrische vloerverwarming

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op met BC Techniek en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij jouw technische installatie. Of het nu gaat om zonnepanelen, airco’s of laadpalen, wij denken graag met je mee.