Professioneel onderhoud – installaties in topconditie

Naast het aanleggen van installaties is BC Techniek ook gespecialiseerd in onderhoud. We begrijpen hoe belangrijk het is om jouw installaties in optimale staat te houden, en daarom staan wij voor je klaar met onze uitgebreide expertise en toewijding aan kwaliteit.

Het onderhoud van technische installaties is van groot belang om verschillende redenen. De belangrijkste reden is het verkleinen van de kans op storingen en kortsluitingen. Door regelmatig onderhoud blijft de installatie veilig en gaat de installatie langer mee.

Monteur aan het werk in een meterkast
Meterkast geleverd door BC Techniek

Jaarlijkse inspectie van groepenkasten

BC Techniek verzorgt jaarlijkse inspecties aan groepenkasten. Door deze inspecties signaleren we eventuele problemen vroegtijdig en wordt erger voorkomen. Een controle van de verdeelkast bestaat onder andere uit:

 • Controleren van de aardlekschakelaars
 • Inspectie van de bedrading
 • Controle op eventuele warmteontwikkeling in de groepenkast
 • Schoonmaken van de groepenkast

Meer informatie over het onderhoud van jouw groepenkast? Neem dan contact op. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Jaarlijkse inspectie van zonnepaneleninstallaties

Beschik je over zonnepanelen? Ook dan is het belangrijk de installatie regelmatig te laten controleren. Zie je bijvoorbeeld in de app dat de opbrengst lager is dan gebruikelijk? Waarschijnlijk is er dan een technische aanleiding waar BC Techniek onderzoek naar kan doen. Op die manier blijft de opbrengst zoals verwacht. Daarnaast veranderen de regels en geldende normen voor zonnepanelen periodiek. BC Techniek is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zorgt ervoor dat de installatie na inspectie voldoet op het gebied van veiligheid en andere normen.

De voordelen van onderhoud door BC Techniek:

 • 24/7 monitoring van de installatie
 • 2-jaarlijkse rapportage van opbrengsten
 • 4-jaarlijkse visuele inspectie van bekabeling, omvormer en zonnepanelen
 • Een installatie die voldoet aan de nieuwste normen en regelgeving

Meer informatie over het onderhoud  van jouw zonnepaneleninstallatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Zonnepanelen op een plat dak
Laadpaal bevestigd aan een muur

Onderhoud van laadsystemen

Ook voor laadpalen en wallboxen is regelmatige controle belangrijk voor een goed werkende installatie. Het onderhoud van laadpalen wordt vaak gecombineerd met het onderhoud van een groepenkast. Op die manier wordt de veiligheid van de totale installatie vergroot en de kans op storingen verkleind.

Onderhoud van klimaatbeheersingsinstallaties en airconditioning

Een goed functionerende airconditioning draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de systemen optimaal blijven functioneren, zonder dat jij je hier zorgen over hoeft te maken. De voordelen:

 • Voorkomen van storingen
 • Efficiënte werking van het systeem; waardoor het stroomverbruik laag blijft
 • Houdt het systeem schoon door regelmatige reinig van filters
Binnen-unit van een aircosysteem

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op met BC Techniek en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij jouw technische installatie. Of het nu gaat om zonnepanelen, airco’s of laadpalen, wij denken graag met je mee.